Boek Werken met millennials

Het managen van millennials komt met een handleiding – dit is die handleiding. 

De millennial – iemand die is geboren tussen 1980 en 2000 – komt in rap tempo de arbeidsmarkt op. Millennials worden gezien als ambitieuze krachten die nieuwe oplossingen vinden voor oude problemen. Deze digital natives zijn de jonge honden in het bedrijf, of stromen nu door naar hogere posities. 

Toch kent deze generatie ook kwetsbaarheden. Omgaan met negatieve feedback is soms een uitdaging en frustratie in het werk ligt op de loer. Hebben ze het niet naar hun zin op het werk, dan vertrekken ze zo naar een andere baan. Hun directe manier van communiceren zorgt soms voor intergenerationele conflicten. Hun grootste uitdaging is stress: onder jonge werknemers is het aantal burn-outs flink hoger dan bij andere leeftijdsgroepen. 

Zijn deze millennials echt zo anders dan andere generaties? Wat kun je als manager doen om goed leiding te geven aan deze groep? Welke leiderschapsstijl past het beste bij millennials? Waarom komen er bij hen zoveel burn-outs voor? En vooral: wat kun je daartegen doen? 

In dit boek leer je: 

  • Hoe je millennials aan je kunt binden door beter in te spelen op hun behoeftes op het gebied van werk; 
  • Hoe je stressklachten bij millennials in een vroeg stadium kunt herkennen en kunt voorkomen dat dit leidt tot een burn-out; 
  • Hoe je verantwoordelijkheid kunt bieden én voldoende veiligheid –voorwaarden waaronder millennials zich optimaal kunnen ontwikkelen; 
  • Hoe je millennials kunt inspireren om het beste uit zichzelf te halen. 

In 'Werken met millennials' legt psycholoog Thijs Launspach (1988) uit hoe je millennials in jouw organisatie laat floreren, en hoe je voorkomt dat ze opbranden. Launspach is de expert in Nederland op dit gebied, en wordt met regelmaat gevraagd om bedrijven te helpen met het millennial-vraagstuk. Hij schreef eerder de boeken Fokking druk (2018), Het Millennial Manifest (2017) en Quarterlife (2012). Zijn college bij Universiteit van Nederland – ‘Waarom zitten zoveel millennials thuis met een burn-out?’ – werd meer dan 300.000 keer bekeken en duizenden keren gedeeld. Hij schrijft een wekelijkse column voor AD Werkt. 

'Werken met millennials' is te koop voor €14,99. 

Interesse? Klik HIER

Contact opnemen? Klik hier